Jó tanácsok

1. Legyen miért felkelned. Úgy feküdj le aludni, hogy közben tudod, holnap feladatok várnak rád. Bármi, amivel előrébb haladsz az életedben, amitől úgy érzed, tettél valamit azért, hogy később majd jobb legyen neked. A kellemetlen feladatok is ilyenek. Fordítsd át a negatívat pozitívba, gondolj arra, hogyan hozhatod ki egy nem kívánt feladatból is a legjobbat, ami előrébb visz. 

2. Ne halogasd, amit meg kell tenned. Minél hamarabb túl vagy rajta, annál könnyebb lesz utána. Vegyél egy nagy levegőt, és a végén fújd ki, minden negatívummal együtt, ami beléd ivódott, miközben elvégezted a tennivalód. 

3. Nézz a tükörbe, és vedd észre, mi néz ki jól rajtad aznap. Mosolyogj egyet, nézz rá a hajadra, a ruhádra, a testedre, és fogadd el azt úgy, ahogy van. Ha éppen teszel azért, hogy jobban nézz ki, vedd észre a változást, ha úgy érzed, semmi nem látszik, gondolj arra, hogy nem fog azonnal menni, de elindultál már az úton. 

4. Gyűjtsd a pozitív energiát. Ne a furcsán bámuló emberekkel foglalkozz, ne a rosszindulatú tekintetekkel, ne a leomló falakkal, a sötét utcákkal, a borús égbolttal. Vedd észre a fákat, a növényeket, a mosolygó embereket, a kedves szavakat, érezd, hogy haladsz valamerre, te is úton vagy éppen, hogy végül úgy élhesd az életet, ahogy szeretnéd. Minden nap meg lehet ragadni valami megnyugtatót, valami pozitívat. 

5. Légy türelmes az emberekkel. Ne engedd, hogy az, akinek épp rossz napja van, vagy rossz természete, elrontsa a kedved. Nem mindenki tud megfelelni az elvárásaidnak, nem mindenki fog mosolyogni rád, kedveskedni neked. Engedd el a rossz élményeidet az emberekkel, és keresd azokat, akik elfogadnak, szeretnek, és tudnak rád mosolyogni. Lehet ez egy bolti eladó, vagy egy öreg néni a szomszédból. 

6. Ha meg kell hoznod egy döntést, ne töprengj rajta sokáig. Minél hamarabb meghozod a döntést, annál hamarabb indultál el egy úton - valamerre. Ebből még számtalan lehetőség származhat, és ha rosszul döntöttél, sokszor még vissza is fordulhatsz, vagy létrehozhatsz valami jobbat. A lényeg, hogy állj ki amellett, ahogy döntöttél. Bármi lehet belőle, de csak akkor, ha biztos vagy a dolgodban. 

7. Ne adj fel olyasmit, ami meghatározza az életed, és sok jó dolog van benne. Még a legrosszabb pillanatokban is gondolj arra, hogy mennyi jó élmény származott abból a helyzetből, és megéri-e veszni hagyni egy megoldatlan probléma miatt. Mindig higgy abban, hogy sikerülhet, ha történnek jó dolgok is. Legyen ez párkapcsolat, barátság, iskola, munkahely, akármi. Mérlegeld, hogy a jó és rossz történések egyensúlyban vannak-e ebben az élethelyzetben. 

8. Ne várj támogatást. Nem mindig lesz ott valaki, hogy feltöltsön energiával egy nehéz nap után. Sokszor önmagunkból kell új energiát meríteni, még akkor is, ha egyedül vagyunk, és úgy érezzük, semmi jó nem történt velünk aznap. Gondold át mindazt, amit tettél. Ha találsz valamit, ami sikerült, és előrébb vitt, akkor lebegjen az a szemeid előtt, még akkor is, ha éppen nem tesz boldoggá. Ha úgy érzed, semmi sem sikerült, tanulj a kudarcaidból, és pihenj, kapcsolódj ki, csinálj valamit, amitől általában jókedved lesz. 

9. Merd elkezdeni a holnapodat! Még akkor is, ha úgy érzed, semmi értelme nincs felkelni, és rettegsz a gondolattól, hogy holnap folytatnod kell tovább a rohanást. Mindig meríthetsz új erőt, mindig újrakezdheted. Ne add fel az életed egy rossz nap, rossz hét, rossz időszak után, mert nem tudhatod, mi jön másnap!

10. És ha ez megvan, olvasd el a listát elölről.